Bridge

Dit is een overzicht van mijn activiteiten in de bridgewereld. Bij alles geldt dat zaken altijd zijn aan te passen aan de behoefte van de doelgroep. Tarieven op aanvraag.

Cursussen

Ik geef bridgecursussen op elk niveau, van beginners tot gevorderd.

Voor beginnerscursussen bestaan er inNederland diverse lesmethoden, ieder met hun eigen pro’s en con’s. Per cursus kies ik voor de methode die past bij de wensen en de samenstelling van de groep. Zo leer je bridge in een tempo en op een manier die bij jou past. Voor meer over beginnerscursussen, klik hier.

Gevorderden cursussen worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep.

Deelnemers aan een cursus brengen het geleerde in de praktijk (Doesburg, April 2019)

Maar, welke cursus je ook volgt en welke methode we ook gebruiken, het doel is dat je vanaf dag 1 actief bezig bent en met plezier aan het spelen bent.Cursussen zijn bij mij interactief, je wordt gedwongen om vanaf het eerste moment mee te denken. Door zelf dingen te proberen leer je immers het snelst.

Trainingen

Een van de leuke kanten van bridge is dat je nooit bent uitgeleerd, iedere keer dat je speelt zal je nieuwe dingen ontdekken. Maar, het is nooit helemaal voorspelbaar wat je tegenkomt. In een training behandelen we 1 of enkele onderwerpen van voor tot achter. Dat kan met de hele club of met een kleiner groepje, het kan een serie lessen zijn of zomaar een losse avond. Onderwerpen zijn altijd te bespreken.

1-1 trainingen

Een stapje verder zijn 1-1 trainingen. Tijdens zo’n training speel je een dagje met mij, meestal een kleiner toernooitje. Ik speel (in principe) jouw kaart, na afloop gaan we zitten met een kopje koffie om de spellen te bespreken en te kijken waar de verbeterpunten liggen.

Wedstrijdleiding

Ik ben gediplomeerd arbiter sinds 1987 en heb in al die jaren honderden, zo niet duizenden wedstrijden geleid, varierend van een eenvoudige clubavond, via Nederlandse kampioenschappen tot aan de transnationals bij het WK 2011.Tussen 1997 en 2012 was ik lid van het college van bondsarbiters en verzorgde ik de wedstrijdleiding voor de diverse Nederlandse kampioenschappen. Verder was ik 10 jaar lang RKL van de regio Amsterdam geweest en ben ik tegenwoordig DKL van het district Midden en Oost Gelderland. Met andere woorden, ik weet wat er nodig is om een evenement te organiseren.

Ook voor jouw evenement kan ik de wedstrijdleiding en/of organisatie verzorgen. Ik beschik over veel materialen en, als dat niet voldoende is, heb ik de contacten om ze te huren.

Dupliceren enbridge mates

Sinds kort heb ik ook de beschikking over een set bridgemates (en de noodzakelijke software-licenties). Deze zijn te huur.

Ik beschik over een dupliceermachine en kan setjes spellen verzorgen. Ik geef 10% korting op het standaard NBB tarief voor kleine evenementen.

Spelregeltrainingen

Als wedstrijdleider met jarenlange ervaring organiseer ik kaderdagen en spelregeltrainigen voor (toekomstige) wedstrijdleiders, technische commissies en ander kader binnen een bridgeclub.

Voor een overzicht van cursussen uit het verleden, klik hier.

Cursussen kunnen altijd herhaald worden en op verzoek kunnen nieuwe cursussen altijd georganiseerd worden.

Software

In het verleden heb ik een aantal programma’s geschreven voor het ondersteunen van bridgewedstrijd. 2 daarvan worden altijd nog gebruikt:

  1. Dealer” deelt, zoals de naam doet vermoeden, kaarten. Maar, in tegenstelling tot andere programma’s doet hij dat niet random maar kan je het proces sturen zodat je handen krijgt die passen bij een gegeven probleem. Hier is de link. Het programma wordt op ongeregelmatige tijdstippen bijgewerkt. De laatste update was op 20190529.
  2. Dealer2HTML” is een programma dat de output van dealer neemt en daarvan handouts voor lessen maakt.
  3. “Swiss” is een programma om Zwitsers viertallen op de computer te doen. “Swiss”is zwaar verouderd, ingehaald door het NBB Rekenprogramma™en wordt niet meer onderhouden. Maar goed, als je het wilt hebben, dan is hier de link.Vraag niet om ondersteuning want die geef ik niet.

Overige

En staat hierboven niet wat je zoekt? Geen probleem, ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Neem gerust contact op.Henk Uijterwaal 2019