Bridge voor Studenten in Wageningen


For English, click here.


Deze cursus is inmiddels van start gegaan. Aansluiten is nog mogelijk.

Dit jaar starten we met een bridgecursus speciaal gericht op studenten aan de WUR (Universiteit Wageningen). Op deze pagina alle informatie over de cursus, en verder wat links en ondersteunend materiaal.

Waarom zou ik meedoen?

Bridgen is leuk! Het is een kaartspel waarbij je samen met een medespeler probeert om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Het is een denksport die overal ter wereld volgens dezelfde regels wordt gespeeld. Het maakt daarbij niet uit of je“goede” of“slechte” kaarten krijgt, het gaat erom dat je het met de kaarten die je krijgt zo goed mogelijk doet. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat moet je even leren.Hou je van moeilijke spelletjes? Dan is bridge zeker iets voor jou.

Maar bridge is meer: het is ook een sociale sport. Je speelt met een partner tegen telkens wisselende tegenstanders. Ieder spel is nieuw en geen twee spellen zijn hetzelfde. Naast de uitdaging in het spel, is er ook de sociale interactie, de gezelligheid en, na afloop, het napraten onder het genot van een drankje. En je zal zien, bridgers zijn gezellige mensen.

Bridge moet je wel even leren. Nu zijn er heel veel bridgecursussen in Nederland maar die zijn bijna allemaal gericht op een wat ouder publiek die niet meer gewend zijn om iets te leren. Voor een student ligt dat anders, vandaar deze cursus speciaal gericht op studenten. Hij is veel meer hands-on, vanaf de eerste dag ben je zelf bezig en ontdek je zelf waarom bridge zo’n leuke sport is.In de maanden daarna leer je alle fijne kneepjes van het spel en kan je spelen waar je maar wilt: thuis, tijdens de lunchpauze, op een bridgeclub of meedoen aan een toernooi.

Praktische informatie

  • Locatie: De Patio, Vadaring 7, Wageningen
  • Datum: Woensdag, 25 september.
    • Deel 1: 10 avonden in de periode september t/m november
    • Deel 2: 10 avonden in de periode januari t/m maart
  • Tijd: 20:00 - 23:00
  • Kosten: €40/persoon, inclusieflesboek. Heb je het boek al, dan krijg je €10 euro korting.
  • Inschrijven: Henk Uijterwaal, henk@uijterwaal.nl of 06-55861746.
  • Overige: Deze cursus is speciaal gericht op studenten aan de WUR of iedere andere universiteit of HBO opleiding, en hun partners, huisgenoten en vrienden.

Links

Ondersteuning

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door:

Contact

Neem even contact op met de docent. Hier zijn de contactgegevens.


Henk Uijterwaal 2019